Viceprimarul Ilie Cheșa a refuzat o nouă lucrare făcută de mântuială în municipiul Arad. Cu o serie de nereguli, lucrările pentru modernizarea rețelelor termice aferente PT2 Lac nu au fost recepționate.
„Am refuzat o nouă recepție. Nu acceptăm bătaia de joc față de domeniul public.
Alături de colegii din Comisia de recepție, am verificat lucrările pentru modernizarea rețelelor termice aferente PT2 Lac, iar în urma inspecției, am decis să nu aprobăm recepția finală a acestora. Ca reprezentant al comunității, responsabilitatea mea este să mă asigur că fiecare proiect respectă prevederile legale, în ceea ce privește aducerea domeniului public la starea inițială.
Pe parcursul examinării amplasamentelor lucrărilor, s-a consemnat existența unor obiecțiuni/neconformități, dintre care amintim:
– rosturile longitudinale și transversale de îmbinare dintre stratul de asfalt nou așternut și cel vechi nu au fost tratate/colmatate cu mastic bituminos sau badijonate, în vederea etanșării împotriva pătrunderii apei;
– lipsă borduri mici pe aliniamentul trotuarului, în zona căminelor/capacelor rețelelor tehnico-edilitare;
– lipsă borduri mari carosabile pe aliniamentul drumului, pe o anumită zonă;
– existența unor porțiuni din zonele verzi care necesită a fi degajate de agregate granulare (nisip, pietriș), moloz (resturi de mixturi asfaltice, bucăți de borduri, etc.);
– lipsă pământ vegetal în spațiile destinate zonelor verzi, pe anumite porțiuni;
– existența unui capac de cămin aflat sub cota carosabilului;
– lipsă gard viu în zonele verzi, pe anumite porțiuni;
– necesitatea înlocuirii cărămizilor cu borduri mici de trotuar, în vederea închiderii aliniamentului trotuarului”,  ne-a declarat Ilie Cheșa.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției