Îi vedem pe șantierele de construcții, ca șoferi de taxi, mănunchi alcătuit din cel puțin zece indivizi prin hipermarketuri, prin trenuri, tramvaie sau pur și simplu pe străzi. Unii dintre ei nu au acte, alții sunt în proces de legalizare, în timp ce majoritatea au toate cele necesare pentru a locui în orașul nostru.

Sunt de statură sub medie, puțin mai închiși la culoare, bruneți, de obicei cu barbă și majoritatea provin din Bangladesh. Mai sunt și din India, Pakistan sau Sri Lanka, cam din aceeași zonă, dar majoritatea sunt bengalezi.

Nu sunt violenți, nu fac probleme și își văd de treaba lor, în general.

Ieri, polițiștii de imigrări, au înregistrat 40 de cereri de azil, cele mai multe au fost depuse de cetățenii din Bangladesh – 24.

Asta demonstrează că procesul de formare a populației Aradului este încă unul activ, dinamic, iar peste câțiva ani, în acest ritm, cetățenii din Bangladesh ar putea constitui o minoritate însemnată a Aradului. Și dacă ținem cont că numărul oficial al populației din Bangladesh este de peste 158 de milioane de locuitori, iar țara nu poate produce hrană suficientă pentru întreaga comunitate, care cu siguranță în realitate este cu mult mai numeroasă, atunci ne putem aștepta ca rândurile celor proveniți din această țară sud-asiatică să fie îngroșate tot mai mult în orașul nostru.

Recomandările redacției