O tânără de 22 de ani, din Suceava, a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Unitatea de Primiri Urgențe cu durere toracică intensă, greață și vărsături, medicii confirmând după investigații specifice că aceasta suferise un infarct miocardic.

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacienta diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare”, a declarat pentru Monitorul de Suceava dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

Astfel de cazuri și la vârste atât de tinere și fără factori de risc se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită.

„În această situație, experiența medicilor a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Suceava.

Sursa digi 24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției