La Maternitatea Arad, inspectorii de sănătate publică au început o anchetă după ce o tânără de 25 de ani a murit, marţi, împreună cu copilul născut în urma unei cezariene. Tânăra decedată era din oraşul Sântana şi mai avea doi copii.

Femeia a fost adusă la Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean în cursul zilei de luni, pentru că respira foarte greu şi avea febră.

„A fost adusă la spital cu ambulanţa, pentru febră la domiciliu, cefalee, tuse şi dispnee la efortul de tuse. Colegii au preluat-o, mai ales că era la termen cu sarcina, şi pentru că avea o stare influenţată au ţinut-o pe secţie. Sub tratament antibiotic s-a ameliorat parţial starea ei, dar din păcate în cursul nopţii, în jurul orei 4,30, dispneea s-a accentuat, motiv pentru care a fost preluată de serviciul de terapie intensivă şi s-a reuşit stabilizarea pacientei. Starea ei a fost bună până pe la orele 7,30, când în echipă completă s-a decis să se efectueze de urgenţă cezariană, în scop vital fetal dar şi matern, pentru a-i uşura pacientei respiraţia. În timpul intervenţiei, copilul nu a putut fi salvat, nu s-a putut resuscita, deşi au existat tentative. Ulterior, mama a prezentat stop cardiac ce a fost resuscitat de echipa operatorie şi după două ore de la terminarea operaţiei pacienta a decedat”, a declarat, medicul-şef al secţiei, Gheorghe Furău.

Acesta a precizat că sarcina nu fusese luată în evidenţa vreunui medic, deoarece femeia abia a revenit în țară din Belgia.

Recomandările redacției