Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi cetăţeni din Afganistan și Congo care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un mijloc de transport. Și poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat în Zona industrială din Arad, un grup de șase cetățeni din Bangladesh și Nepalascunşi într-un automarfar.

În această dimineață, în jurul orei 05.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Congo, intrați legal în România, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, în urma unui apel la 112, au  efectuat controlul unui ansamblu rutier care se afla în Zona industrială din municipiul Arad.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal și Bangladesh, ce posedă viză de muncă pe teritoriul României.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul turc și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției