În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, la data de 10 iulie a.c., a fost dispusă reținerea a două persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Arad cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

De asemenea, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Arad au formulat o propunere de arestare, în lipsă, pentru cea de-a treia persoană, care se sustrage urmăririi penale.

Reamintim că, la data de 10 iulie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au pus în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în anul 2024, trei persoane ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale din vânzarea de droguri de risc și mare risc.

În perioada iunie – iulie 2024, acestea ar fi procurat, deținut și comercializat diverse cantități de canabis (drog de risc) și comprimate ecstasy (drog de mare risc) către consumatori din județul Arad.

La aceeași dată, una dintre persoanele cercetate a fost prinsă în flagrant delict în timp ce vindea 777 de comprimate ecstasy și 2 kilograme de canabis pentru 28.000 de lei, însă a reușit să se sustragă de la urmărirea penală.

Celelalte două persoane, membre ale grupului infracțional organizat, au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate sume de bani în lei și euro, bunuri folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

_Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție._

Lasă un răspuns

Recomandările redacției