Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit cu președinții consiliilor județene Bihor, Timiș, Caraș-Severin și Sălaj, pentru a discuta despre înființarea Organizației de Management a Destinației, structură al cărei principal obiectiv va fi dezvoltarea pe plan turistic regional.

Odată formată, organizația va promova atât punctele forte ale fiecărui județ cât și un plan comun de poziționare turistică a zonei Banat-Crișana la nivel național și internațional, astfel încât Regiunea Banat – Crișana să devină cea mai ofertantă zonă turistică din țară

Organizația de Management a Destinației va urmări creșterea numărului de vizitatori, suplimentarea încasărilor din turism și formarea unor rețele de produse care să întărească vizibilitatea și reputația zonelor de interes turistic.

„Am decis asta împreună cu președinții consiliilor județene Bihor, Timiș, Caraș-Severin și Sălaj, cu care am avut o întâlnire recentă la Timișoara. Organizația va avea sediul la Arad și va fi condusă de o echipă coordonată de la Arad, dar din care vor face parte specialiști în turism din cele cinci județe. Președinția Organizației va fi rotativă și va reveni timp de nouă luni fiecăreia dintre cele cinci județe. Mulțumesc pentru încredere domnilor președinți Ilie Bolojan, Alin Nica, Romeo Dunca și Dinu Iancu-Sălăjanu! Ca prim pas am creat două grupuri de experți care au început deja să muncească la cadrul juridic al organizației și la strategia turistică a regiunii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

 

 

 

Recomandările redacției