Panică la Trei Insule! O persoană a incendiat o pensiune. Clienţii au fost nevoiţi să sară pe geam

0
394

Nu mai puţin de 13 persoane au fost la un pas de moarte, după ce pensiunea în care dormeau a fost incendiată. Pentru a scăpa cu viaţă, oamenii au sărit pe geam, chiar şi de la etaj, unul dintre ei, un tânăr, rănindu-se grav, din această cauză. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, pentru a stinge incendiul, iar la faţa locului au mai fost solicitate şi trei ambulanţe. „Incendiul l-am văzut în faţă, ardeau cearceafurile, nu electrocasnicele, a spus un martor. „Incendiul este la parter şi s-a extins la etajul I, în momentul de faţă lucrăm pentru localizarea lui”, a raportat un pompier. „A luat foc jos, la parter şi băiatul ăsta, pe care l-am luat eu în braţe, a sărit de la etaj şi cred că şi-a rupt coloana”, a spus un alt martor. Incendiul a fost sesizat în jurul orei două, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către clienţii pensiunii, care este situată pe malul Mureşului, în zona Trei Insule. Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, este vorba despre cabana Lir. „În afară de cearceafuri nu ardea nimic. Cineva a dat foc intenţionat, a fost cineva care a băut şi a ameninţat că ne aranjează şi la ora 1 a bătut la uşă. Ardeau cearceafurile unde spălau ei hainele, deci cineva a dat foc intenţionat, dacă nu îi scoteam pe geam, mureau toţi, care erau sus. Trei am scos prin acoperiş, unul a ieşit pe geam, altfel, dacă nu îi scoteam, mureau”, au mai spus martorii.

Martorii, care au reuşit să iasă din pensiunea în flăcări la timp, povestesc că un individ care i-a vizitat cu câteva ore înainte, a ameninţat că va da foc cabanei. În momentul presupusei incendieri, în interior se aflau 13 persoane. „Aşa zic băieţii, că cineva a dat foc. E renovată din primăvară. El cred că e bolnav, adică sigur e bolnav cu capul. 13 erau, au scăpat pe geam, 3 au ieşit pe partea cealaltă”, a spus proprietarul pensiunii.

Tânărul rănit, care a sărit de la etaj pentru a scăpa din flăcări, a ajuns în stare destul de gravă la spital, medicii suspectând existenţa unei fracturi de coloană. Poliţiştii au fost şi ei sesizaţi, agenţii încercând să îl identifice pe suspectul care se presupune că a incendiat pensiunea. „În urma cercetărilor, a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere calificată. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanei bănuite. Deja există o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii”, ne-a declarat Lorena Pîrvulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Pompierii au intervenit timp de 4 ore

Incendiul a fost stins duminică dimineaţa după aproximativ patru ore de intervenţie. Au fost distruse bunurile din spălătorie şi şase camere au fost afectate. „Incendiul s-a produs la un restaurant-pensiune, în zona de agrement a municipiului Arad. Detaşamentul Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere – una de capacitate medie, una de capacitate mărită, o autospecială de salvare şi lucru la înălţimi, o autospecială de tip SMURD, o autospecială transport motopompă şi cu sprijinul a două autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. În locaţie se aflau 16 persoane care s-au autoevacuat, în timpul autoevacuării, una dintre persoane a suferit traumatisme la picior şi la coloană, fiind preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la splătorie, propagat la o parte dintre camere. După aproximativ 3,5 ore – 4 ore de intervenţie, incendiul a fost lichidat. Au ars bunurile din spălătorie, toate bunurile din două camere şi s-a degradat mobilierul din alte patru camere. De asemenea, au fost degradate uşi şi geamuri. Ca urmare a cercetării la faţa locului ca şi cauză probabilă s-a stabilit folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.