Parada Portului Popular, o adevărată sărbătoare pentru arădeni! Tineri frumoși, purtând cu mândrie costume populare, au defilat prin centrul orașului, pentru a păstra tradiția și a reprezenta cu cinste identitatea culturii noastre naționale.
„𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫 reprezintă unul dintre simbolurile apartenenței naționale, îmbinând istoria cu tradiția.
𝐏𝐚𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫, a avut scopul de a reconstitui delegațiile care au participat la Marea Unire din anul 1918.
Le mulțumesc tuturor participanților pentru acest impresionant eveniment, care a reunit la Consiliul Județean reprezentanți din tot județul, peste 1500 de persoane, din 50 de orașe și comune, fiecare îmbrăcând straie populare specifice comunității din care face parte!
Parada a fost impresionantă, cu un steag tricolor imens, desfășurat și purtat de reprezentanți ai fiecărei comunități și cu o mulțime de copii și tineri defilând cu entuziasm.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!“, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.
„Marea Unire și Ziua Națională sunt strâns legate de sentimentul patriotic, de conștiința de națiune, iar elementele care ne aduc aceste trăiri sunt tradițiile populare, graiul strămoșesc, folclorul, fie el manifestat prin dans sau cântec.
De la această sărbătoare a națiunii române nu putea lipsi parada portului popular, afișarea a tot ceea ce are frumos și tradițional județul Arad, prin vetrele sale folclorice. O paradă a tinereții, a respectului pentru tradiție, folclor și apartenență etnografică. Parada este completată de un spectacol folcloric pe măsură, ce reflectă bogăția moștenirii noastre culturale“, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției