moise

Primăria municipiului Arad doreşte să modernizeze terenul de sport al Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, proiect care include şi amenajarea unei parcări subterane în zonă.

Conform proiectului Bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2015, care este afişat la transparenţă decizională, la capitolul „Cultură, Recreere, Religie” este prevăzută întocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Amenajare terenuri de sport şi parcare în Piaţa Moise Nicoară”.

Licitaţia pentru contractarea firmei care să întocmească studiul de fezabilitate a fost organizată anul trecut, contractul fiind semnat, în luna noiembrie, cu firma Dromcons SRL din Sebiş, judeţul Arad, care a oferit un preţ de 71.200 de lei.

În bugetul pe anul 2015, este propusă alocarea sumei de 5.000 lei pentru finalizarea documentaţiilor.

Reprezentanţii Primărei municipiului Arad susţin că tema de proiectare a studiului de fezabilitate prevede ridicarea terenului de sport la nivelul digului râului Mureş, iar sub terenuri amenajarea unei parcări.

„Terenul de sport nu va fi afectat. Este vorba despre un studiu de fezabilitate la intenția de a se face un proiect care prevede ridicarea nivelului terenului de sport de pe acea bază, care acum se află într-o groapă, și, sub teren să fie amenajată o parcare. Terenul de sport ar urma să fie ridicat aproximativ doi metri, la nivelul digului, iar sub el va fi parcarea cu intrarea din stradă”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Aceasta a mai adăugat că suprafața terenului de sport nu se va diminua, iar în parcare, sub terenul de sport se doreşte amenajarea de grupuri sanitare și vestiare, utilități care acum nu există.

La baza acestui proiect stă faptul că, Cetatea Aradului va fi introdusă, în următorii ani, în circuitul turistic, fapt care face ca existenţa unei parcări în zonă să fie iminentă.

Recomandările redacției