Marin Crișan preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român, organizaţie care numară peste 126 de firme şi peste 14.000 de angajaţi, a sesizat timp de peste cinci ani în cadrul Comisiei de dialog social o problemă care nu e rezolvată. Este vorba de problemele din Zona industială vest, legate de mașinile abandonate. În această zonă îşi au sediul firme unde lucrează peste 20.000 de angajaţi. Mai departe Marin Crișan spune: „Am solicitat de fiecare dată modernizarea zonei prin montare de indicatoare de circulaţie care să interzică staţionarea şi abandonarea maşinilor de mare tonaj, respectiv a tirurilor pe domeniul public, deoarece acest lucru ingreunează mult circulaţia autobuzelor care duc şi aduc muncitorii spre şi dinspre locul de muncă.
Datorită maşinilor abandonate, şi a lipsei indicatoarelor autobuzele au întârzieri de 15 -20 de minute zilnic. În fiecare autobuz sunt transportaţi 40-50 de muncitori şi la un calcul simplu vedem că se adună la fiecare autobuz 12 ore de muncă pe schimb. Întrebarea care se pune este cine plăteşte pagubele acestor firme? În urmă cu doi ani, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca s-a sesizat şi m-a anunţat personal că se vor aloca aproximativ 25 de milioane lei pentru montarea indicatoarelor şi implicit a fluidizării traficului.
Au fost montate 10 – 15 indicatoare, insuficiente însă pentru a acoperi zona respectivă”. Președintele Crișan spune că Poliţia care a fost sesizată, a oferit sprijinul, însă lipsa indicatoarelor şi a bazei legale nu a permis sancţionarea şoferilor indisciplinaţi. Poliţia locală a încercat să sprijine prin dirijarea circulaţiei la ore de vârf, dar a abandonat acţiunea după trei luni.
„De asemenea, doresc să îi reamin­tesc primarului Gheorghe Falcă despre o situaţie asemănătoare pe strada Eftimie Murgu – Penitenciar, unde de 20 de ani nu s-a făcut nici o modernizare şi unde atât agenţii economici cât şi locuitorii din acea zonă îşi distrug maşinile.
Ar fi bine ca atât primarul, cât şi poliţiştii locali care acţionează la comandă să se ocupe de problemele serioase ale oraşului, nu de lucruri mărunte”, conchide ing. Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatul Roman.

Recomandările redacției