ACTUALIZARE: Nu s-au lăsat de țigări: Doi tineri arădeni și-au încercat norocul după aproape doi ani și au fost prinși în flagrant

În seara de 30 martie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție, la domiciliile mai multor persoane din localitățile Hălmagiu și Vârfurile, bănuite de contrabandă cu țigarete.

În cadrul acestor activități, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, aflată în misiune, eveniment pe care Glasul Aradului l-a relatat încă de aseară.

În urma evenimentului, a fost rănit ușor (la prima vedere) un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, care a încercat să fugă de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment).

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

În autoturism au fost descoperite 50.000 de țigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunere de arestare preventivă.

În această dimineață, au fost puse în executare 7 mandate de percheziția domiciliară, în localitățile Hălmagiu și Vârfurile, la alte persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale.

Cei doi tineri sunt implicați și în cazul TIR-ului încărcat cu țigări de contrabandă, găsit abandonat în centrul Hălmagiului, în data de 8 august 2021.

Atunci, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale, ai Orașului Ineu, ai Secției 9 Rurală Sebiș, ai Secției 10 Rurală Gurahonț și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Arad sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, la persoane din județul Arad, bănuite de contrabandă.

În dimineața zilei de 8 august 2021, polițiștii orașului Sebiș au identificat un ansamblu auto, format din cap tractor și semiremorcă, parcat în comuna Hălmagiu, județul Arad, șoferul acestuia nefiind la fața locului.

În urma efectuării percheziției ansamblului auto, au fost descoperite, în interiorul acestuia, 82.265 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.

De asemenea, au fost prelevate mai multe probe biologice și urme papilare, care urmează a fi examinate, în vederea identificării conducătorului auto.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete, fiind descoperite și indisponibilizate 400 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, 7.980 de lei și 10.900 de euro.

VIDEO: https://www.facebook.com/watch/?v=1027590268216154

ARTICOL ANTERIOR: https://www.glsa.ro/politia-a-intervenit-cu-focuri-de-arma-pe-drumul-gurahont-ineu-video-foto/?fbclid=IwAR0Zwsny-XG_CV5A7bmnwaGL5LIO3WV-6N6Q4FYyo0gs6Gdehigk3gqHz6A

Recomandările redacției