Un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7.8, a lovit Turcia și Sibia. Regiunile Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est) au fost cele mai afectate, au anunțat autoritățile. Guvernul turc instituie o alertă de nivelul 4, inclusiv un apel la ajutor internaţional.

Peste 700 de oameni au murit în Turcia și Siria și aproape 2000 au fost răniți, după ce un cutremur de magniturdine 7,8 a lovit sud-estul Turciei, în noaptea de duminică spre luni. Mai multe clădiri au fost puse la pământ şi sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături.

Cel puțin 284 de persoane au murit în Turcia și peste 2.300 sunt rănite, potrivit vicepreședintelui țării Fuat Oktay, citat de CNN. În Siria, cel puțin 237 de persoane au fost ucise și 639 au fost rănite, a informat agenția de știri de stat siriană SANA, citând un oficial al Ministerului Sănătății.

78 de replici

Numărul total de morți în Turcia și Siria este acum de cel puțin 700.

Cutremurul a avut mai multe replici, una de 6,7 resimțită și în centrul Turciei la orele 04.28 (01.28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri.

Potrivit USGS, au fost 78 de replici. Ulterior, Apărarea Civilă Siriană a declarat nord-vestul țării drept „zonă de dezastru”. Mișcarea tectonică a fost resimțită în Liban și Siria, afectând și alte țări, inclusiv Grecia, Iordania, Irak și Marea Britanie.

Tsunami în Italia

Italia a anunțat, luni, că a ridicat o alertă de tsunami ce viza zona de coastă din sudul ţării, emisă după puternicul seism produs în sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, care a ucis şi rănit mii de persoane. Departamentul de Protecţie Civilă de la Roma recomandă populaţiei să se îndepărteze de zonele de coastă. Traficul feroviar din regiunile sudice Sicilia, Calabria şi Apulia a fost sistat ca măsură de precauţie, fiind reluat în cursul dimineţii.

UPDATE:

După ultimele estimări, se pare că, peste 1.200 de oameni au murit în Turcia și Siria și alte câteva mii au fost răniţi după ce un cutremur de magnitudine 7,8 a lovit sud-estul Turciei, în noaptea de duminică spre luni. Mii de clădiri au fost puse la pământ şi sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături.

USGS estimează până la 10.000 de morți.

Numărul morților din Turcia a urcat la 912. Președintele Recep Erdogan a declarat în urmă cu puţin timp că 912 persoane au murit numai în Turcia și alte 5.383 au fost rănite, în urma cutremurului. A mai spus că nu poate estima cât de mult va crește numărul morților.

În Siria, au murit cel puțin 386 de persoane, 239 dintre ei în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, a anunţat televiziunea de stat siriană. Grupul Căștile Albe, cunoscut oficial ca Apărarea Civilă a Siriei, a anunţat alte cel puțin 147 de morți în zonele controlate de rebeli din nord-vestul Siriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției