Peste 500 de somații adresate proprietarilor care și-au abandonat autovehiculele pe domeniul public

0
376

Direcția Generală Poliția Locală continuă, în toate cartierele, acțiunile de identificare și îndepărtare a autovehiculelor fără stăpân/abandonate pe domeniul public al municipiului.

În ultima jumătate de an s-au întocmit 511 somații adresate proprietarilor autovehiculelor (dintre care 91 înmatriculate în alte județe), solicitând  ridicarea acestora de pe domeniul public.

 Până în prezent, 220 de proprietari sau deținători legali au răspuns pozitiv notificărilor urmate de somații, intrând în legalitate.

„Pentru restul, vor fi aplicate prevederile Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân  sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, respectiv se va demara procedura legală de trecere in patrimoniu unității administrativ teritoriale. Ca în anii anteriori, majoritatea celor aproape 300 de deținători aflați în această situație vor soluționa problema abia în momentul în care vor primi ultima somație, prin care li se comunică faptul că se intră în ultima etapă a procedurii, respectiv emiterea dispoziției Primarului Municipiului Arad de ridicare și trecere în patrimoniul UAT”, au mai spus cei de la Direcția Generală Poliția Locală Arad.

 Situația mașinilor abandonate/fără stăpîn este consemnată și pe site-ul DGPL Arad, secțiunea hărți. Accesând link-ul https://www.politialocalaarad.ro/harti/,  cetățenii interesați pot vizualiza imagini ale vehiculelor pentru care s-au emis somații, harta electronică în cauză urmând a fiind actualizată periodic, pe baza informațiilor transmise de către echipajele operative din teren și de public.

Arădenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numărul de tel 0257-939, dacă au cunoștință de autovehicule abandonate în diferite locații din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.