În perioada 29-30 iunie a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Folcloric Maghiar, desfășurat în satul Peregu Mic, aparținător comunei Peregu Mare. Locuitorii comunei împreună cu primarul Emeric Kovacs nu s-au lăsat intimidați de norii de pe cer. Cât timp localnicii s-au aflat în interiorul bisericii pentru slujba ecumenică din Biserica Reformată din Peregu Mic, doar câțiva stropi de ploaie au picurat. După încheierea slujbei a avut loc o minunată paradă de porturi populare combinată cu dans tradițional, cu un cer senin.
„Deși este înnorat sperăm ca vremea să țină cu noi și să ne bucurăm de o zi frumoasă. Ne dorim ca toți cei prezenți la acest eveniment să se simtă bine și să se distreze. Va urma defilarea festivă în costume populare și deschiderea oficială pe scena din centrul satului Peregu Mic”, ne-a povestit primarul Emeric Kovacs, înainte de începerea programului celei de a doua zi.
Programul a continuat cu deschiderea oficială pe scena din satul Peregu Mic, în care primarul Emeric Kovacs le-a adresat câteva cuvinte calde celor prezenți, iar în cele din urmă a urmat un program folcloric cultural maghiar cu participanții ansamblurilor de dans tradițional din diferite localități.
Cea de a doua seară a fost încheiată de Kredenc Misi care a susținut un concert, după care a urmat un bal stradal cu formația Roulette și Nagy Zsolt.
De asemena nu putem să nu menționăm câteva evenimente importante petrecute în ziua precedentă cum ar fi defilarea cu biciclete, un campionat de minifotbal, concurs de preparat la ceaun și un program dedicat celor mici. Tot în prima zi de la ora 19.00 a avut loc un spectacol de dans modern, concertul celor de la «Vincze Lilla» (Napoleon Bulvard) și bineînțeles balul stradal în care atmosfera a fost întreținută de DJ Duka, Formația Roulette și Nagy Zsolt.
Toate acestea arată că cele două comunitati, din Peregu Mare și Peregu Mic, se dezvoltă continuu sub o administrație bine pusă la punct care oferă locuitorilor un stil de viață plin de evenimente culturale dar și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor vechi.

Recomandările redacției