O polițistă din Arad a fost prinsă că a băut când urama să intre la serviciu.

Potrivit IPJ Arad, în dimineața zilei de 8 octombrie 2023, în cadrul unui control efectuat de polițiștii Compartimentului Control Intern, la debutul unei acțiuni desfășurate pe raza de competență a orașului Sântana, a fost efectuată o testare cu aparatul alcooltest a polițiștilor care urmau să intre în serviciu.

În urma testării, în cazul unei polițiste de 25 de ani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,35 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Din cercetări, a reieșit că persoana în cauză nu a condus autoturismul spre sediul I.P.J. Arad, deplasându-se cu un autoturism condus de o altă persoană. În baza celor constatate, comanda I.P.J. Arad a dispus declanșarea cercetării disciplinare, pentru încălcarea prevederilor Legii 360/2002, privind Statulul polițistului și a Codului de etică și deontologie a polițistului.

„Polițista a fost încadrată în anul 2021, prin concurs din sursă externă, până în acest moment nefiind cercetată/sancționată pentru alte abateri. Inspectoratul de Poliţie Județean Arad se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”, spun reprezentanții IPJ Arad.

Poliţista este ofiţer în cadrul Biroului Protecţia Animalelor.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției