În perioada 08-09.11.2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au aplicat 18 sancțiuni persoanelor care au circulat pe drumurile publice, utilizând bicicletele și trotinetele, fără să respecte reglementările OUG nr. 195/2002, respectiv HG nr. 1391/2006.

Astfel, 16 utilizatori de biciclete au circulat pe trotuare, deranjând pietonii, deși legislația în vigoare interzice circulația bicicletelor pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete, respectiv 2 persoane au ales să transporte pasageri pe trotinetele folosite ca mijloace de transport, ignorând prevederile legale. Amenzile aplicate de echipajele din teren cumulează 5.365 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandăutilizatorilor vehiculelor de tip bicicletă și trotinetă electrică, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere cu consecințe grave în care pot fi implicate aceste tipuri de vehicule: să se informeze privind regulile de bază ale utilizării bicicletelor/trotinetelor electrice pe drumurile publice; să se asigure întotdeauna că intenția de schimbare a direcției de mers a fost observată de ceilalți participanți la trafic, având în vedere faptul că spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției