Politologul Edward Nicolae Luttwak a vorbit despre securitate națională, la Arad

0
359

politolog[1]
Politologul Edward Nicolae Luttwak a abordat mai multe teme de interes
Prezent la Arad, expertul internațional în strategie, Edward Nicolae Luttwak a vorbit despre siguranță națională, despre situația din Europa și alte teme de interes. Evenimentul a fost mediat de profesorul univ. dr. Radu Carp care la rândul său și-a împărtășit din vasta experiență.

„Edward Nicolae Luttwak este consultant al Pentagonului, al Casei Albe și oferă consultanţă strategică. Înainte de a ajunge la Arad a participat la Tokyo la înfiinţarea unei comisii naţionale asemănătoare CSAT-ului la noi. A scris numeroase cărţi istorice şi de strategie şi a scris primul manual de strategie din lume. Tot ceea ce a scris în timp este valabil și de aplicat și va rămâne valabil. (…) De când este prezent la Arad a prezentat sugestii legate de legăturile Aradului cu exteriorul. Tot ce a publicat trebuie pus la dispoziția publicului românesc“, a spus profesorul Radu Carp.

Politologul Edward Nicolae Luttwak a abordat mai multe teme de interes și a răspuns întrebărilor venite din partea participanților conferinței. Mai întâi, acesta a vorbit despre originile sale evreiești, despre trecutul său, legătura cu țara noastră și activitatea sa.

„Profesorul Carp m-a chemat în România, la București și la Arad. Când am auzit că este vorba să vin la Arad am acceptat imediat. Mă leagă multe amintiri de oraș pentru că, părinții mei au locuit aici mult timp“, a spus acesta.

Mai apoi, politologul a vorbit despre situația din Europa, despre Ucraina și România. „România nu are probleme de securitate, chiar dacă Rusia a redevenit Rusia. Rusia este ca un mariaj între Ana Karenina şi Gengis Genghis Khan(…)Sper că războiul din Ucraina nu va ajunge în România. Există o barieră naturală între zona respectivă şi România. Rusia nu îşi doreşte Ucraina, ci doar părţile estice ale acesteia”, a susținut Edward Nicolae Luttwak.

Oaspetele care a primit Distincția Județului a vorbit și despre potențialul Aradului subliniând că județul nostru trebuie să atragă investitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.