Intervenție periculoasă în toiul nopții, la Fiscut, în comuna Șagu. Pompierii din comună au intervenit la stingerea unui incendiu, însă au fost atacați cu un cuțit tocmai de proprietarul casei care ardea. Acesta a încercat să oprească pompierii să stingă flăcările care i-au cuprins casa.
„La solicitarea unui cetățean din localitatea Fiscut am intervenit la unul din vecinii acestuia pentru a stinge un incendiu pornit intenționat de către propietarul casei.
La fața locului ne-am prezentat alături de 6 voluntari SVSU Șagu cu o cisternă de 10.000 L de apă, un echipaj ISU Arad, un echipaj de poliție și s-a solicitat sprijinul veciniilor noștri SVSU Vinga care ulterior au fost întorși din drum.
Proprietarul casei a acționat la stoparea intervenției noastre prin atacarea forțelor de intervenție cu un cuțit, dar a fost imobilizat și scos din casă în scurt timp de către noi și echipajul de poliție.
Incendiul a fost lichidat cu succes în scurt timp reușind să salvăm și un cățeluș“, au povestit cei de la Pompieri Voluntari Șagu.

Declarație contradictorie a purtătorului de cuvânt al ISU Arad, care infirmă într-o oarecare măsură cele spuse de pompierii din Șagu:

„Referitor la intervenția desfășurată în localitatea Fiscut, comuna Șagu, vreau să clarific puțin lucrurile.
Primul echipaj ajuns la locul intervenției a fost cel al SVSU Șagu, serviciu voluntar care are asigurată permanență la sediul și poate răspunde operativ la orice solicitare. De altfel, apelul a fost făcut prima dată la SVSU Șagu și apoi pe serviciul 112.
Din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad s-a deplasat o autospeciala de stingere cu un echipaj format din 5 pompieri și o autospeciala de primă intervenție cu 1 ofițer ( comandantul detasamentului care executa serviciul se șef tură).
În momentul sosirii echipajului incendiu era deja lichidat de către SVSU Șagu, în incendiul arzând doar niște haine și parțial 1 obiect de mobilier. Echipajul ISU Arad NU a fost atacat de către proprietarul locuinței sau de către alte persoane“, spune George Pleșca.

 

Recomandările redacției