Teroarea colților. Locuitorii satului Rostoci, din comuna arădeană Pleșcuța, au ajuns la capătul răbdării din cauza câinilor unui consătean. Oamenii susțin că patrupedele sunt lăsate libere prin sat, sunt foarte agresive, iar victime ale colților lor au căzut foarte mulți.

Situația disperată a oamenilor din satul Rostoci durează de aproximativ zece ani și nu mai știu la cine să apeleze. „Am făcut sesizări peste sesizări, însă lucrurile se întorc întotdeauna de unde au plecat. Poliția vine, constată, o săptămână sau două nu mai vedem câinii pe stradă, însă după aceea totul revine cum a fost“, ne-a declarat Cristina Borș.

Oamenii susțin că este vorba despre trei câini, nu sunt de rasă, însă sunt destul de mari și aparțin aceleiași persoane. „Pericol public în satul Rostoci. Oamenii și copiii sunt atacați de câini. Mă numesc Daniel Pop și locuiesc la numărul 37. În data de 18.09 (miercuri), fetele mele Alesia Pop, Luana Pop și prietena lor au mers pe strada principală, când la un moment dat au fost atacate de trei câini ale vecinului Marcel F.“, ne-a declarat Daniel Pop.

Un întreg sat sub teroarea colților

Victime au fost mai multe. „În urmă cu opt ani o femeie din sat a fost mușcată. Pe mama mea a mușcat-o în urmă cu vreo șase ani, pe un băiat din sat l-au agățat câinii de vreo două ori, iar pe fiica mea a mușcat-o în urmă cu trei ani, când avea doar 9 ani. Eu eram plecată atunci la muncă în străinătate, iar copilul stătea cu mama mea, care nu a vrut să facă plângere pentru a nu «se avea rău cu sătenii». Replica proprietarului câinilor a fost însă de neimaginat: «Ce a căutat (n.r. fetița) pe stradă?»“, susține Cristina Borș.

Oamenii sunt revoltați nu doar împotriva sistemului care este ineficient, cât mai ales împotriva atitudinii celui care deține câinii. „Își lasă porțile de la curte larg deschise, iar câinii dau năvală afară, pe drum. Sunt foarte agresivi, mușcă și aleargă oamenii pe stradă. Dacă încerci să îi spui proprietarului ceva, atunci te ia el la rost: „Ce căutați pe străzi, de ce treceți pe aici?»“, ne spune Cristina Borș.

 

Recomandările redacției