Prima povață la început de an școlar: mai puține flori, mai mult ajutor pentru cei săraci

0
617

Micile griji, emoția întâilor pași în școală, a primului clopoțel dar și primele povețe – de asta au avut parte elevii de la Săvârșin, în întâia zi de școală. Dascăli, părinți și copii, cu toții au avut parte de o zi plină, deosebită, la început de an școlar.
Chiar de povața edilului local, Ioan Vodicean au avut parte de această dată, în special părinții. Cu diplomație și mult bun simț, primarul și-a spus părerea și a propus, ca banii cheltuiți pe buchete și aranjamente de flori – care mai de care, să fie donați celor care sunt în nevoie. Pentru că, dacă vorbim de învățătură – cea mai mare recunoștință pentru profesori trebuie să fie realizările celor care învață carte. În accepțiunea edilului, un astfel de gest – o mână de ajutor pentru cei năpăstuiți, are o valoare mai mare decât oferirea unui buchet de flori dascălului. Și pe bună dreptate – au fost de părere și alți localnici care au fost pe aceeași lungime de undă cu edilul Ioan Vodicean. „Am propus elevilor și părinților acestora, un lucru care, poate, pe unii îi va pune pe gânduri. Sper să fie așa. Sigur și asta se poate face doar cu concursul dascălilor și al părinților. Cu precizarea că nu doresc sub nicio formă să umbresc meritele profesorilor în formarea viitoarelor gene­rații și nici nu voiesc împiedicarea exprimării recunoștinței elevului față de dascălul său. Și anume: orice gest de mulțumire, de prețuire al elevului pentru cei care îi călăuzesc destinul și îl pregătesc pentru viață, poate să fie răsplătit prin rezultatele obținute la învățătură, prin respectul pe care îl poartă și multe alte astfel de «roade» ale muncii celor de la catedră, roade care vor hrăni pe mulți pe parcursul vietii. Cred că este cel mai frumos dar care se poate oferi și primi. Haideți atunci, dragi copii și părinți, banii care îi dați pe buchetele de flori, care de care mai pompoase, donați-i unor năpăstuiți, copii bolnavi, bătrâni fără ajutor sau oricăror alte cauze nobile care gândiți că v-ar fi la suflet. Oricum bu­chetele de flori, oricât de frumoase ar fi, tot la tomberon vor ajunge… Bucuria primirii unui astfel de cadou este oricum mult mai scurtă și mai puțin însemnată decât un gest caritabil”, a spus primarul Săvâr­șinului, Ioan Vo­dicean.
Săvârșinenii au apreciat îndemnul sincer, dar inedit al primarului. „Sper să fiu înțeles și chiar judecat dacă este cazul, dar așa gândesc eu. Iar dacă veți gândi ca mine vă rog să vă alăturați mie”, a mai precizat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.