Zilele trecute am scris despre proiectul de reabilitarea a Liceului Sever Bocu din Lipova, dar și despre construirea unei creșe noi și moderne în oraș.

Acum primarul Florin Fabius Pera a anunțat obținerea unei finanțări semnificative de 13,6 milioane de lei din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru reabilitarea completă a Liceului Atanasie Marienescu, din oraș.

 

Acest proiect ambițios promite să aducă numeroase beneficii nu doar pentru elevi și profesori, dar și pentru întreaga comunitate. Liceul va fi transformat într-o instituție educațională modernă, punând accent pe eficiența energetică și pe crearea unui mediu optim de învățare. Pentru a asigura autonomia energetică a liceului, vor fi instalate panouri solare și pompe de căldură. Această inițiativă nu doar că va reduce costurile cu energia, dar va contribui semnificativ la protejarea mediului înconjurător prin utilizarea de surse de energie regenerabilă.

 

Actualul sistem de încălzire va fi înlocuit cu unul nou, eficient și ecologic. Aceasta va asigura un confort termic sporit în sălile de clasă și în toate spațiile liceului, contribuind la un mediu de învățare mai plăcut și mai sănătos.

 

Atât interiorul, cât și exteriorul liceului vor fi reabilitate complet. Sălile de clasă, laboratoarele, biblioteca și toate celelalte spații de învățământ vor fi modernizate. De asemenea, fațada clădirii va fi renovată, aducând un aspect proaspăt și atractiv, care să inspire mândrie comunității.

 

Liceul va fi echipat cu tehnologie de ultimă generație, menită să susțină procesul educațional și să ofere elevilor acces la resurse și instrumente moderne de învățare. Aceste dotări vor facilita o educație de calitate și vor pregăti elevii pentru provocările viitorului.

 

Primarul Florin Fabius Pera a mulțumit tuturor celor care au contribuit la obținerea acestei finanțări și la realizarea acestui proiect esențial pentru viitorul comunității. „Fără sprijinul și colaborarea voastră, acest vis nu ar fi devenit realitate”, a subliniat el.

Primarul Pera și echipa sa sunt hotărâți să continue să lucreze împreună pentru a îmbunătăți condițiile de trai și de educație din comunitate. „Suntem încrezători că, împreună, vom realiza multe alte lucruri bune pentru orașul nostru”, a adăugat primarul.

 

Reabilitarea completă a Liceului Atanasie Marienescu reprezintă o investiție valoroasă în viitorul comunității din Lipova. Acest proiect nu doar că va îmbunătăți semnificativ condițiile de învățare pentru elevi și profesori, dar va contribui și la dezvoltarea durabilă și la protejarea mediului. Prin eforturi comune și colaborare, viitorul orașului Lipova se arată luminos și plin de promisiuni.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției