Stropii de ploaie nu au reușit să oprească iubirea față de Moneasa, stațiunea fiind neîncăpătoare pentru cei care au ținut neapărat să participe la Zilele Monesei. În ciuda vremii capricioase, Teatrul de Vară din Moneasa s-a umplut de vizitatorii dornici să asculte programul artistic propus de organizatori, chiar dacă pentru asta au avut nevoie uneori și de umbrele.

Începe Aventura la Moneasa

Înainte de a-i asculta pe artiștii care au încins atmosfera și au domolit picurii de ploaie, a avut loc inaugurarea Parcului Aventura.

Este vorba despre un spațiu special amenajat pentru distracția copiilor, dar nu numai – adulții mai curajoși sunt invitați și ei, în care se pot da cu tiroliene și își pot dovedi agilitatea prin escaladarea a tot felul de probe.

Parcul este situat în zona Lacului cu Nuferi, zonă mirifică de altfel, iar investiția a fost realizată exclusiv de către Primăria comunei Moneasa. „Prin această investiție sperăm să avem și mai mulți vizitatori în stațiunea noastră. Moneasa merită, iar noi facem tot ce ne stă în putință, pentru a o readuce la gloria ei de altădată.

Moneasa a fost, este și va fi Perla Munților Apuseni. Este singura stațiune de interes național din această zonă frumoasă a României. Vă asigur că vom găsi soluțiile necesare de a duce această stațiune acolo unde a fost odată“, a dat asigurări Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei Moneasa.

Prezent la eveniment a fost și deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, care a ținut să precizeze: „Mă bucură enorm că Moneasa reușește, prin resurse proprii, să adauge un parc atât de frumos la peisajul său. Este un loc de agrement de care se vor bucura cei mici, dar și cei mari, dacă îndrăznesc. Personal, mie îmi face cu ochiul acea tiroliană…

Orice investiție este bine-venită pentru Moneasa. Stațiunea trebuie și merită să devină atractivă. Orice investiție realizată, trebuie să conducă la repunerea Monesei pe locul în care era odată. Felicitări Primăriei Moneasa pentru investiția pe care o vedem astăzi aici“.

Primarul, flancat de vizitatori

După inaugurarea și tăierea panglicii, care a consemnat deschiderea pentru public a Parcului Aventura Moneasa, alaiul condus de primarul Ioan Nuțu Herbei s-a deplasat spre Teatrul de Vară, unde urma să înceapă programul pregătit cu ocazia Zilelor comunei. Pe drum, însă primarul a fost oprit de mai multe ori de către turiști: „Vin la Moneasa de ani de zile. Nu am putut să nu remarc faptul că în ultimul timp lucrurile se mișcă și vă felicit pentru asta“, a declarat o turistă trecută de prima tinerețe. „Se vede schimbarea și vă felicit pentru ce faceți. De când venim la Moneasa, de câțiva ani, suntem încântați de cum se dezvoltă“, a spus o familie.

Ploaia nu s-a putut opune distracției

Deși a încercat, ploaia nu a reușit să oprească fluxul mare de vizitatori care au umplut până la urmă Teatrul de Vară din Moneasa. La acest lucru a contribuit și prestația artiștilor, vizibil apreciată de către cei prezenți.

Pe scena Teatrului de Vară din Moneasa au urcat Ioan Dordoi, Cornelia și Lupu Rednic, Ciprian și Mihaela Istrate.

Atmosfera a fost întreținută și de ansamblurile „Junii Cetății“ Dezna, „Țara Zărandului“ Sebiș și Ansamblul Folcloric Bocsig.

Au mai interpretat Formația „Popular Music“ și Mădălin Pojega, iar spectacolul a fost prezentat de Mihaela Suciu.

Prezentatoarea i-a mulțumit primarului Ioan Nuțu Herbei pentru realizarea spectacolului, iar pe scenă au mai urcat Florin Tripa, președintele executiv al PSD Arad, senatorul Eusebiu Pistru, Marius Sulincean, subprefectul Aradului, Ionică Lucoaie, primarul comunei Dezna și un primar dintr-o comună timișeană.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției