Prognoza meteo pentru luna decembrie. Nu vom avea zăpadă de Crăciun!

0
193

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna decembrie, iar vremea de sărbători va fi una mai caldă decât în mod obișnuit. Nu este nici o surpriză căci zăpada, cel puţin în sudul ţării, și-a făcut în ultimii ani foarte rar apariţia. Iată ce ne aș­teap­tă la finalul lui 2020!
În această lună, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei conform prognozei emise de meteorologi până pe 4 ianuarie. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în primele două săptămâni de prognoză, cu precădere în regiunile extracarpatice, trasmite ANM.
Vom avea vreme caldă și fără zăpadă
Prognoza pentru ultima lună din an vine cu vești nu tocmai bune pentru copii. Cei mici nu vor avea parte de zăpadă. Poa­te doar la munte să se bucure de câțiva fulgi.
Săptămâna 7 – 14 decembrie 2020
Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Ploile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Mun­- teniei, iar în restul țării va fi în general apro­piat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 14 – 21 decembrie 2020
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 21 – 28 decembrie 2020
Prognoza meteo pentru luna decembrie anunță în ultima săptămână din an temperaturi medii ale aerului care se vor situa ușor peste cele normale pentru aceas­tă perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru aceas­tă săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.