Masa caldă pentru copii ar putea fi amânată încă o dată. Potrivit unor informații obținute de Digi24, primii sacrificați pe altarul nevoilor bugetare ar putea fi cei mici din medii defavorizate, asta pentru că premierul Marcel Ciolacu ia în calcul să amâne aplicarea programului „Masă Caldă” anul viitor, se spune pe  surse.

Proiectul președintelui „România Educată” prevedea extinderea acestui program pentru un milion de elevi. Acum, el nu ajunge nici măcar la 200.000.

Un milion de copii din medii defavorizate ar trebui să beneficieze, cel târziu din martie anul viitor, de programul „Masă caldă” în școli.

Sunt cei care au cea mai mare nevoie de acest program, pentru că mulți dintre ei nu au parte nici măcar de atat, de o masă caldă, iar prezența acestui program în școli îi încurajează să nu abandoneze studiile și să aibă o șansă în plus în viață.

Este motivul pentru care el este prins deja în lege, în proiectul „România educată”, cel atât de drag președintelui Klaus Iohannis.

Marea problemă constă în faptul că nu prea mai sunt bani în buget, iar primii care ar putea avea de suferit din această cauză sunt chiar elevii din mediile defavorizate.

Premierul Marcel Ciolacu, vrea să amâne acest proiect. Ar fi spus-o chiar într-o ședință a Coaliției și vrea să facă astfel economii la bugetul de stat.

Programul ar costa, anul viitor, aproape un miliard de lei. Până acum programul s-a aplicat în 450 de școli și aproximativ 200.000 de copii au beneficiat de el.

Acum, extinderea lui ar putea fi amânată sau chiar anulată doar pentru a aduce bani la buget pentru cu totul alte cheltuieli, pentru că vorbim de un an electoral în care vor fi toate tipurile de alegeri.

Sursa digi 24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției