Parcusul istoric al Progresului Pecica în Cupa României s-a încheiat cu un eșec, 0-6 împotriva Corvinului Hunedoara, în ultima etapă a Grupei A. Meciul s-a disputat pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, unde terenul a arătat din nou foarte rău, fiind chiar mocirlos pe unele porțiuni. Marius Lupu, cu un hat-trick, Marius Coman și Antonio Bradu, cu o „dublă” au marcat pentru formația oaspete, care s-a calificat în sferturi, unde o va întâlni pe CFR Cluj pe teren propriu.

Marius Coman a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 9, cu un șut cu stângul după ce l-a depășit pe portarul Zamfir. Pecica a avut două ocazii importante de a egala, prin L. Bodri, însă mai întâi acesta a tras în portarul Blaga, iar apoi a trimis în plasa laterală. Până la urmă, Corvinul și-a dublat avantajul în minutul 30, prin Marius Lupu, care a înscris cu un șut din centrul careului, după o centrare a lui Pârvulescu din dreapta. Două minute mai târziu, Nasiru a fost aproape să înscrie după un corner, însă Blaga a reușit să respingă lovitura de cap a fundașului african. Marius Lupu a realizat „dubla” în minutul 37, cu o lovitură de cap din șase metri, stabilind scorul pauzei.

Lupu și-a completat hat-trick-ul imediat după reluarea jocului, când a trimis balonul în poartă din apropiere în urma unei centrări a lui Pârvulescu, iar în minutul 54 Antonio Bradu a făcut 5-0 dintr-o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault comis de Shiaondo asupra lui Coman. Pecica a mai irosit două oportunităţi pe final, prin Borcea, care a trimis peste poartă din careu, şi Aldan, care a lovit transversala cu o execuţie frumoasă, cu latul, de la distanţă. Scorul final a fost stabilit în al doilea minut al prelungirilor, de Antonio Bradu, care a făcut „dubla” cu un șut din centrul careului.

În celelalte partide disputate astăzi în Grupa A, Petrolul a remizat cu Sepsi, 2-2, iar Hermannstadt s-a impus cu 1-0 la Târgoviște împotriva Chindiei, cu un gol marcat în minutul 90+6, reușită care a fost decisivă pentru calificare. Corvinul, cu 9 puncte şi Hermannstadt, cu 7 puncte și un golaveraj superior Petrolului (+7 față de +3), au avansat în sferturi: hunedorenii vor juca pe teren propriu cu CFR Cluj, iar sibienii se vor deplasa la Cluj pentru duelul cu Universitatea.

Formații:

Pecica: Zamfir – T. Bodri (Shiaondo 46, Adamcsik 57), Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, M. Salka (R. Bănățan 71) – Moraru, L. Bodri (Matyus 71), Răchită (F. Nortey 33) – Borcea. Rezerve neutilizate: Burtic – Bozian, Gomboș, Bălașa. Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Corvinul: Blaga – N. Pârvulescu (D. Pop 74), Lică (Ad. Nicolae 60), Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac (M. Chindriș 60), Bradu – Lupu (Hergheligiu), Al. Neacșa, S. Ion (Mitran 69) – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – Pocioian, Antonov, Elton da Silva. Antrenor: Florin Maxim

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Ioan Corb (Satu Mare), Claudiu Schiopeț (Brașov). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara)

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița) și Dorin Micșa (Timișoara)

FOTO: captură Digi Sport

Recomandările redacției