Administrația comunei Ghio­roc se poate lăuda cu un nou proiect pentru accesarea de bani nerambursabili. Primăria a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), un pro­iect pe fonduri europene ce prevede extinderi de rețele de apă și apă uzată (canalizare).
„Acest nou proiect este o continuare a proiectului Companiei de Apă Arad, care este acum în executare, dar care nu prevede introducerea sau modernizarea rețelelor de apă și apă uzată decât în proporție de 60 la sută din comună, ceea ce înseamnă că o mare parte din comună ar ră­mâne fără rețele de canali­zare și apă.
În acest context, în calitate de primar am identificat posibilitatea accesării de fonduri europene pentru continuarea modernizării infrastructurii de apă și apă uzată, astfel că am depus în sesiunea din 2016, un nou proiect european”, susține primarul Corneliu Popi-Morodan.
Proiectul se ridică la 1,5 mi­lioane euro și presupune în principal introducerea apei și cana­- lizării în cartierul Florilor (Legea 15), închiderea unor inele de apă, pentru a îmbunătăți calitatea apei, extinderea pe mai multe străzi a rețelelor de apă și canal și mai multe modernizări la re­țeaua de apă – canal.
„Sperăm că acest proiect va fi declarat câștigător și vom putea beneficia de aces­te fonduri atât de necesare dezvoltării durabile a comu­nei Ghioroc”, precizează primarul.

Recomandările redacției