Viceprimarul Aradului, Ilie Cheșa, a discutat astăzi, la Timișoara, cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest (AdrVest), despre două proiecte pentru care speră să obțină finanțare europeană. „Sunt două proiecte care vor schimba total fața Aradului, prin remodelarea bulevardului central și punerea în valoare a falezei Mureșului”, ne-a declarat Ilie Cheșa.

Cu o lungime de aproximativ doi kilometri pe malul stâng al râului Mureş, Bulevardul Revoluţiei reprezintă centrul istoric al oraşului Arad, fiind una din rezervaţiile arhitecturale cele mai mari din ţară. Este alcătuit din mai mult de 30 clădiri declarate monument istoric.

Cele mai importante repere ale bulevardului sunt: Palatul Administrativ, Palatul Cenad, Catedrala Romano Catolică, Palatul Băncii Naţionale, Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, Biserica Evanghelică, cunoscută mai ales sub numele de Biserica Roşie, Palatul Neumann, Palatul Finanţelor.

„Vorbim de zeci de milioane de euro, pe care noi, ca administrație locală, încercăm să le obținem de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Aradului”, mai spune viceprimarul Ilie Cheșa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției