Proiectul „Băile Culturale Herculane” pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

0
610

„Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitaţi din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică şi film, cu scopul de a reactiva un spaţiu cândva celebru ca destinaţie turistică, arată un comunicat de presă.

Invitaţii se vor afla la Băile Herculane între 27 august şi 2 septembrie, iar organizatorii vin cu promisiunea că „bagă în pri­ză artistică o localitate isto­ri­că şi fac asta «with a splash»”. Pro­iectul „Băile Culturale Herculane” urmăreşte includerea spaţiului din Caraş-Severin în Patrimoniul Mondial UNESCO, aşa cum merită să fie recunoscut.

În program sunt picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu şi ateliere cu artişti vizuali şi arhitecţi ca Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru şi Ovidiu Hrin. Din punct de vedere muzical, sunt anunţate recitaluri în jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan şi Tavi Scurtu. În plus sunt pregătite proiecţii de film în aer liber cu Cinemobilul, tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi şi prietenie, conform Mediafax.

„Punem un picior în pragul degradării culturale şi sociale, atragem atenţia asupra situa­ţiei dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane, reactivăm spaţii publice în aş­teptare cu picturi murale şi intervenţii care vor repune Băile Herculane pe hărţile culturale de azi şi hrănim un optimism civic pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric şi într-un spa­ţiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda împăratul Traian în ele (ba unii zic că şi Hercule însuşi)”, explică organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.