Rămas bun Moneasa (Dezna) cu… 6.000 de metri și un ultim antrenament tehnico-tactic

0
248

Echipa fanion a Aradului a în­cheiat un cantonament istovitor la Moneasa. De fapt, putem spune că „roș-albii” au avut doar „cartie­rul general” la Hotelul Parc, unde ma­nagerul Ovidiu Fărcuța a avut din nou grijă să nu le lipsească nimic, căci în rest au cam călătorit pentru antrenamente la Dezna.
Așa s-a întâmplat și vineri după un tipar obișnuit în cele 8 zile pline de pregătire centralizată. Dimineață, s-a optat pentru platoul dintre comuna de la poalele Cetății și satul Laz, acolo unde utiștii și-au încărcat mai mereu „bateriile”. Și vineri au făcut o cursă de 6 kilometri,  câș­ti­gată de juniorul Călin Gruiescu.  Un alt junior, dar cu trei ani mai mare, Angelo Iuga, a ieșit al doilea, iar Ghergu, un fundaș lateral care încă nu a semnat contractul cu UTA, pe ultima treaptă a podiumului.
Despărțirea de colinele ceva mai moi ca alte locații din zonă s-a consemnat într-o poză, în care a intrat după lungile insistențe ale jucătorilor și antrenorilor și consilierul Francics Tisza. Ca de fiecare dată, nea’ Feri ar fi dorit să nu fie în lumina reflectoarelor, dar asta ar fi însemnat ca tabloul Moneasa – Dezna 2018 să nu fie complet și prea puțin realist. Practic, experimentatul tehnician a fost cel care i-a ținut pe jucători cam 5 ore zilnic la antrenamente și, oricum, după apusul soarelui la cel de după-amiază. Ședința de pregătire de vineri, de pe terenul de la Dezna, bătătorit de crampoanele utiștilor, nu a făcut excepție, dar satisfacția încheierii cu bine a celei mai importante etape din procesul de pregătire al iernii a fost maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.