Rareș Pop, Cătălin Vulturar și Claudiu Micovschi se vor întoarce la Rapid în această vară, odată cu finalul împrumutului la UTA. Mircea Rednic și-a exprimat în repetate rânduri speranța că aceștia vor reveni la Arad, însă cel care va da verdictul este nord-irlandezul Neil Lennon, care a fost prezentat oficial astăzi ca noul antrenor al giuleștenilor.

Tehnicianul are un CV impresionant, cu multe trofee câștigate: cinci titluri, patru Cupe și o Cupă a Ligii în Scoția, în cele două mandate pe banca lui Celtic (2010-2014 și 2019-2021), dar și o Cupă a Ciprului cu ultima formație antrenată, Omonia Nicosia, de care s-a despărțit în august 2022.

„Sunt foarte fericit și foarte mândru să fiu noul antrenor al Rapidului. Sunt foarte încântat de această provocare, sper să am succes. Am avut multe discuții cu domnul Șucu, cu Daniel (n.a. Sandu, director sportiv) și Victor (n.a. Angelescu, acționar minoritar) despre viitorul clubului și despre direcția în care trebuie să meargă clubul. A fost o decizie foarte ușoară. Sunt foarte încântat. E o provocare nouă pentru mine și abia aștept să întâlnesc jucătorii, să clădesc echipa și să aduc succes” a declarat Lennon la conferința de presă desfășurată astăzi.

Tehnicianul britanic a vorbit și despre perioada de transferuri care va urma: „Am văzut multe meciuri, am văzut jucători talentați, Am vorbit cu staff-ul și cu Daniel despre cum putem îmbunătăți echipa, despre cum putem fi mai productivi. Despre transferuri vom discuta, avem niște idei, niște nume. Vom lucra la asta în perioada următoare. Nu știu câți jucători vom aduce, ca antrenor vrei mereu cât mai mulți. Vrem să avem cât mai multe opțiuni pe fiecare post. Avem jucători buni, vrem să aducem și alții. Pe ce poziții? Pe toate. Mereu căutăm să fim mai buni”

Rareș Pop a debutat la prima echipă a UTA-ei în 2022 și de atunci a strâns 64 de partide în Superligă, în care a marcat șapte goluri, oferind și șase pase decisive. A fost achiziționat de Rapid în iarnă, cu 700.000 de euro, dar giuleștenii l-au lăsat sub formă de împrumut la gruparea „roș-albă” până la finalul stagiunii. Situația sa este puțin diferită, deoarece va susține examenul de Bacalaureat la Arad în această vară, așadar va rata o parte a pregătirii alături de formația din capitală.

Claudiu Micovschi a fost transferat de giuleșteni în vara trecută, după opt ani petrecuți în Italia, iar aceștia l-au trimis sub formă de împrumut la Arad. Fotbalistul de 25 de ani a avut un sezon excelent, fiind golgheterul UTA-ei, cu nouă reușite, dar a oferit și șase assist-uri.

Lansat în fotbalul mare de UTA, Cătălin Vulturar a fost achiziționat în 2020 de clubul italian Lecce. În cei trei ani și jumătate petrecuți în „cizmă”, mijlocașul arădean a evoluat doar la nivel de juniori, însă a făcut-o cu succes, cucerind titlul în Primavera din postura de căpitan. Internaționalul U21 a fost cumpărat de Rapid în iarnă, dar antrenorul din acel moment, Cristiano Bergodi, a decis să nu se bazeze pe serviciile sale în a doua parte a sezonului, așadar a revenit sub formă de împrumut la formația „roș-albă”, pentru care și-a făcut debutul la nivel de seniori la doar 14 ani, când regretatul Ionuț Popa l-a introdus pe teren într-un meci cu Farul. După o perioadă de adaptare, în care nu a jucat foarte mult, Vulturar a fost o prezență constantă în ultimele două luni ale sezonului, cu nouă prezențe în tricoul UTA-ei.

„Eu nu cred că cei trei jucători vor pleca la Rapid la finalul sezonului, mă țin de ei, îi prind de picioare, nu pleacă, de ce să plece? Când aici joacă, au condiții… Decât să-i ia acolo și să nu joace, eu zic că mai bine să-i lase la mine. Nu o să fie ușor, nici pentru ei, nici pentru mine, dar mă gândesc că Dumnezeu aranjează lucrurile așa cum trebuie și pentru ei și pentru UTA” declara Mircea Rednic în aprilie.

FOTO: FC Rapid 1923

Lasă un răspuns

Recomandările redacției