Potrivit hotărârilor luate sâmbătă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, avem localități noi în diverse categorii.

Pentru termenul de 14 zile de la 10.10 până în 23.10., a intrat în categoria incidenței între 3 și 4/1000 de locuitori Bocsig, Vârfurile, Almaș și Chișineu-Criș. Au trecut în categoria 4-6 la mia de locuitori localitățile Șiștarovăț, Craiva, Birchiș, Șimand. Ultimele trei își mențin termenul initial de 14 zile, însă începând de mâine li se aplică prevederea conform căreia și accesul în sălile de sport se face în baza certificatului verde. Termenele sunt: Birchiș și Șimand – 15.10; Craiva – 16.10

O incidență de peste 6/1000 de locuitori o au acum Chisindia, Ghioroc, Frumușeni. Prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri. Pentru localitățile cu incidență de peste 6, se iau următoarele măsuri: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

La Bârzava a scăzut incidența de la o valoare peste de peste 7,5 la o valoare de peste  6 (6,61) și astfel rămâne cu restricțiile suplimentare doar în zilele de weekend. Au scăzut sub 5,5 Secusigiu și Dezna, astfel încât de mâine nu li se mai aplică aceste restricții.

O nouă localitate a urcat la o incidență de peste 7,5/1000 de locuitori: Moneasa. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Recomandările redacției