postaRestructurarea şi reorganizarea unită­ţilor poştale continuă. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, mai multe oficii şi ghişee poştale din municipiu şi din judeţ au fost transformate şi chiar desfiinţate, o altă unitate îşi încheie activitatea.
Este vorba de activitatea de asistenţă vamală, de prezentare şi eliberare a coletelor externe extracomuni­tare, care a funcţionat în Oficiul Poştal 7 din strada Voinicilor din municipiu. Activitatea de asistenţă vamală va fi asigurată chiar începând de mâine, la Oficiul Poştal 1 – Ghişeul Poştal 2 din municipiu, din strada Gării numărul 3. Programul de lucru va fi săptămânal miercurea şi vinerea, între orele 9.00 şi 15.00. „Este vorba doar de activitatea de colete extracomunitare, Oficiul Poştal 7 rămânând deschis. Am luat această măsură pe consi­derentul legat de transportarea sacilor colectori, pentru a nu se face mai multe drumuri, precum şi pentru a împărţi atribuţiile, în contextul în care, unităţile din municipiu sunt supraaglomerate“, susţine Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.
De luna trecută, locuitorii Cartierului Sânicolau Mic au rămas fără niciun oficiu poştal, singurul existent în acest cartier fiind desfiinţat. Închis a fost şi Oficiul poştal 11 din Micălaca, în acest cartier mai fiind deschise, însă, alte două subunităţi poştale, şi anume ghişeele 7 şi 10. În urmă cu câteva luni şi oficiul poştal din Cartierul Alfa a fost desfiinţat.  De asemenea, ghişeele din mai multe localităţi au fost tranformate în agenţii, măsură ce presupune reducerea programului cu publicul şi reduceri de personal. Astfel de măsuri au fost luate în localităţile: Agrişu Mare, Livada, Grăniceri, Şiclău, Archiş, Sânleani, Petriş, Pleşcuţa şi Olari.
Deşi s-au închis unităţi poştale, în numele restructurării reţelei companiei Poşta Română, multe unităţi care funcţionează se confruntă cu un volum mare de muncă şi sunt aglomerate.

Recomandările redacției