Carnea de porc este vedeta meselor de Crăciun, iar gospodinele încep să-şi facă meniul pentru sărbătorile ce stau să vină. Surprinde-ți familia și invitații cu această friptură apetisantă şi suculentă, învelită într-o crustă aromată.
Ingrediente:
– muşchi de porc, aproximativ ½ kg;
– ulei de măsline;
– un pahar cu vin alb, sec;
– o ceapă medie;
– un morcov;
– o ţelină;
– două linguriţe de sare grunjoasă;
– căte o linguriţă de piper negru, măcinat; boia dulce; chimion, măcinat; rozmarin uscat; cimbru uscat; usturoi granulat; ceapă granulată; seminţe de coriandru, măcinate; seminţe de fenicul.
Mod de preparare:
Se ia un bol, în care se amestecă toate condimentele. Muşchiuleţul se unge cu ulei de măsline, apoi se presară cu amestecul de condimente, având grijă să acopere complet carnea. Se ia o tavă de mărime potrivită, se unge cu ulei de măsline, iar pe fundul ei se pun ceapa, morcovul şi ţelina, tăiate in sferturi.
Se aşază muşchiuleţul deasupra legumelor, se toarnă paharul de vin pe fundul tăvii şi se dă la cuptor la 180 °C pentru aproximativ 75 de minute. Dacă nivelul lichidului din tavă scade, mai puteţi adăuga vin sau apă.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă 15-20 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi se taie in felii de 1-2 cm grosime.