Carnea de porc este vedeta meselor de Crăciun, iar gospodinele încep să-şi facă meniul pentru sărbătorile ce stau să vină. Surprinde-ți familia și invitații cu această friptură apetisantă şi suculentă, învelită într-o crustă aromată.

Ingrediente:
– muşchi de porc, aproximativ ½ kg;
– ulei de măsline;
– un pahar cu vin alb, sec;
– o ceapă medie;
– un morcov;
– o ţelină;
– două linguriţe de sare grunjoasă;
– căte o linguriţă de piper negru, măcinat; boia dulce; chimion, măcinat; rozmarin uscat; cimbru uscat; usturoi granulat; ceapă granulată; seminţe de coriandru, măcinate; seminţe de fenicul.

Mod de preparare:
Se ia un bol, în care se amestecă toate condimentele. Muşchiuleţul se unge cu ulei de măsline, apoi se presară cu ames­tecul de condimente, având grijă să aco­pere complet carnea. Se ia o tavă de mă­rime potrivită, se unge cu ulei de măsline, iar pe fundul ei se pun ceapa, morcovul şi ţelina, tăiate in sferturi.
Se aşază muşchiuleţul deasupra legu­melor, se toarnă paharul de vin pe fundul tăvii şi se dă la cuptor la 180 °C pentru aproximativ 75 de minute. Dacă nivelul li­chidului din tavă scade, mai puteţi adău­ga vin sau apă.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă 15-20 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi se taie in felii de 1-2 cm grosime.

Recomandările redacției