După o pauză de 30 de ani, tenisul de masă arădean, la nivel de copii, reajunge în topul național. Yanis Clenciu, un sportiv în vârstă de 10 ani, scrie istorie pentru Arad și devine vicecampion al României.

Concursul „Paleta de argint“, care echivalează cu campionatul național pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, a fost organizat la Buzău, în perioada 21 – 24 iunie. Chiar astăzi, 24 iunie, au avut loc semifinalele și finala campionatului național la categoria băieți. Yanis a avut un parcurs fără greșeală în acest concurs, însă a cedat în finală în fața unui concurent de la LPS Constanța. A devenit astfel vicecampion al României, un rezultat care nu a mai fost atins de 30 de ani pentru Arad. În urmă cu trei decenii, Adrian Dodean, fost component al lotului național al României, reușea un asemenea rezultat.

E o zi de bucurie pentru familia mea și pentru sportul arădean. Yanis, fiul meu, a devenit vicecampionul României la Campionatul Național de Tenis de masă. De 30 de ani nu a mai fost atins un asemenea rezultat pentru Arad. Vreau să le mulțumim cu această ocazie celor de la CSM Arad, antrenorilor implicați în pregătirea lui Yanis: Patriciu Muntean, Cristian Dodean și Andreea Fyustulof, precum și întreg colectivului de jucători. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Arpad Kakas, maestrul emerit, antrenorul care i-a pus pentru prima oară paleta în mână lui Yanis“, ne-a declarat Răzvan Meszar, tatăl lui Yanis.

Arpad Kakas este antrenorul care a descoperit-o și pe marea campioană a României, Daniela Dodean. La vârsta de 4 ani și 9 luni, Yanis Clenciu începea pregătirea cu marele antrenor. După pensionarea lui Arpad Kakas, Yanis a ajuns pe mâinile lui Patriciu Muntean, alături de care obține rezultate incredibile.

Absolvent de clasa a III-a al Liceului German, Yanis se pregătește zi de zi, cel puțin trei ore. Tatăl acestuia ne-a destăinuit că în timpul vacanței, Yanis are parte de două antrenamente, care însumează cel puțin cinci ore de pregătire.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției