Cei doi piloţi români ai aeronavei Carpatair care a ratat aterizarea la Roma, sâmbăta trecută, pe aeroportul Fiumicino, sunt cercetaţi de procurorii italieni, informează marţi seară site-ul de ştiri TgCom24 – Mediaset.

Procurorul Gianfranco Amendola de la Parchetul din Civitavecchia, în regiunea Lazio /centru/, care a deschis o anchetă, a declarat că cei doi piloţi români sunt vizaţi de anchetă pentru producere de vătămare corporală din culpă. Avionul, cu 50 de persoane la bord (46 de pasageri şi patru membri ai echipajului), aparţinând companiei române Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea sâmbăta trecută şi a ieşit de pe pistă, pe aeroportul „Leonardo da Vinci” de la Roma. Şaisprezece persoane au fost rănite, printre care o asistentă de zbor româncă.
Avionul, de tip ATR 72, zbura de la Pisa la Roma. Carpatair a câştigat, în februarie 2012, o licitaţie privind asigurarea unor zboruri interne Alitalia, cu două avioane de tip ATR 72-500 de câte 70 de locuri, pe rutele Pisa-Roma, Ancona-Roma şi Bologna-Roma.

 

Recomandările redacției