România a fost repartizată în Grupa E de la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului B din Liga Națiunilor, unde se vor înfrunta Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda. 

Elevii lui Edward Iordănescu vor juca pe 17 iunie la Munchen cu câștigătoarea barajului B, pe 22 iunie, la Koln, cu Belgia și pe 26 iunie, la Frankfurt, contra Slovaciei. România s-a calificat la EURO 2024 după ce a ocupat primul loc în Grupa I din preliminarii, cu 22 de puncte. 

„Tricolorii”, vor afla în martie ce echipă întâlnesc în meciul de debut de la turneul final. Semifinalele barajului, Israel – Islanda și Bosnia – Ucraina, se vor disputa pe 21 martie, iar finala va fi pe 26 martie.

Din lotul României pentru turneul final ar putea face parte și arădeanul Dennis Man, fotbalistul Parmei fiind o prezență constantă la echipa națională în ultimii ani.

În preliminarii, Belgia a încheiat Grupa F pe locul 1, cu 20 de puncte, iar Slovacia a terminat pe 2 în Grupa J, cu 22 de puncte, la opt în urma liderului Portugalia.

Grupele de la turneul final al EURO 2024:

FOTO: UEFA

Recomandările redacției