România a învins astăzi Japonia, scor 32-28, și a ajuns la 4 puncte în Grupa Principală 3 de la Campionatul Mondial de handbal feminin, dar rezultatul este insuficient pentru a merge mai departe, deoarece Danemarca s-a distrat cu Polonia, scor 32-22, și i s-a alăturat Germaniei în „sferturi”.

Scenariul miraculos prin care România spera să se califice în sferturile de finală nu s-a împlinit. Țara gazdă Danemarca n-a mai repetat jocul slab din fața Japoniei și a spulberat-o pe Polonia. Nordicele nu și-au încheiat misiunea în Grupa Principală 3. Luni, de la ora 21:30, trebuie să învingă reprezentativa Germaniei pentru a-și asigura prima poziție. Nemțoaicele au victorii pe linie la actualul turneu.

Tot luni, România se va duela cu Polonia. Cu un egal sau o remiză, „tricolorele” vor încheia grupa pe locul 3. Asta înseamnă că în ierarhia finală a turneului se vor clasa între locurile 9-12.

Marcatoarele României din meciul cu Japonia: Eliza Buceschi 12 goluri, Sonia-Mariana Seraficeanu 3, Crina-Elena Pintea 3, Lorena-Gabriela Ostase 3, Cristina Laslo 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Daria Bucur 2, Alexandra Dindiligan 2, Andreea-Cristina Popa 2.

Clasamentul din Grupa Principală 3

Sursa: GSP.ro

Foto: ihf.info

Recomandările redacției