„Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“, spune o româncă într-un clip devenit viral pe rețeaua de socializare TikTok.

„Eu în schimb, de 1 Decembrie, îi mulțumesc României. Și eu trăiesc în Italia, dar eu, de 1 Decembrie, îi mulțumesc României, țara mea frumoasă“, vine însă mesajul în completare al soțului ei.

Mesajul a primit numeroase replici de la alți români din diaspora, scrie stiridiaspora.ro.

Și românii din Spania au sărbătorit în avans Ziua Națională pentru că de 1 decembrie vor merge la serviciu ca într-o zi obişnuită. Emoția reîntâlnirii după aproape doi ani de restricţii a fost cu atât mai mare.

Cei care au dat startul petrecerii au fost românii din Ciudad Real, iar corespondentul TVR, Oana Dobrescu, a fost alături de ei, în  inima Castilliei la Mancha.

Elevii cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie din Tomelloso, organizat de Institutul Limbii Romane, au prezentat povestea Marii Uniri.

Românii din Spania s-au prins în horă, au încins grătare, au cântat și au dansat. Cei mai mulţi au îmbrăcat costumul tradiţional corespunzător regiunii din care au venit. Iar tricolorul a fost un accesoriu nelipsit de la petrecere.

În Tomelloso, un mic orăşel de lângă Ciudad Real trăiesc câteva mii de români. După o lungă perioadă în care nu au putut organiza evenimente, anul acesta au sărbătorit și ziua românilor de pretutindeni și Ziua Națională, transmite corespondentul TVR.

Şi spaniolii le-au pregătit românilor un moment artistic specific regiunii Castilla la Mancha.

„De aici, de la Tomelloso, din inima Castillei la Mancha, ţinutul lui Don Quijote, dorim să transmitem tuturor românilor din castilla la Mancha şi nu numai urări de bine, de sănătate, de prosperitate şi de solidaritate“, a fost mesajul autorităților locale din Tomelloso.

Câţiva români care au o fabrică de preparate din carne au făcut cinste cu toată mâncarea şi băutura.

sursa: www.stiridiaspora.ro

Recomandările redacției