UTA a părăsit Cupa României după ce a remizat, scor 0-0, cu FC Voluntari în meciul disputat la Oradea în ultima etapă a Grupei D. Cele două formații s-au anulat reciproc în duelul de pe stadionul „Iuliu Bodola”, unde gazonul a arătat din nou foarte rău. „Roș-albii” au încheiat grupa pe locul 3, cu 4 puncte, unul mai puțin decât ilfovenii și la trei în urma Universității Craiova.

Prima jumătate de oră a trecut fără mari ocazii la cele două porți, jocul fiind îngreunat de starea gazonului de pe arena orădeană. Arădenii au trimis trei șuturi pe spațiul porții oaspeților, însă toate au fost pe direcția portarului Fernandez, care a prins fără probleme. În minutul 31, UTA a avut o primă oportunitate importantă, prin Godberg Cooper, al cărui șut din 15 metri a fost respins în corner de goalkeeperul advers. Un minut mai târziu, italianul l-a testat din nou pe fostul portar al lui Real Madrid, însă Fernandez a respins și faza s-a stins. Ilfovenii au avut și ei o primă ocazie în minutul 44, când Crepulja a avansat până în careu și a trimis un șut care a trecut prin fața porții apărate de Kucher, iar după câteva momente a sosit și fluierul final al primei reprize.

Partea secundă a început cu fază periculoasă la poarta lui Kucher. Voican i-a trimis lui Florea la 11 metri, iar fostul atacant a trimis puțin pe lângă poartă. Mircea Rednic a schimbat tot compartimentul ofensiv în minutul 54, când s-au produs nu mai puțin de patru modificări, iar după două minute a venit și o ocazie, însă din partea lui Carp. Rodrigues a centrat în careu, fotbalistul din Republica Moldova a preluat bine pe piept și a încercat un voleu spectaculos, din cădere, însă șutul său a trecut pe lângă. Kucher a salvat-o pe UTA în minutul 75, cu o dublă intervenție după un corner al oaspeților, mai întâi la șutul din apropiere al lui Sigurjonsson, iar apoi la execuția de la distanță a lui Carnat. Pe contraatac, mingea a ajuns în careul Voluntariului, la Omondi, însă kenyanul a așteptat prea mult și șutul său a fost blocat de un fundaș advers. „Roș-albii” puteau să dea lovitura în prelungiri, când Rareș Pop a centrat pentru Leidsman, dar șutul din apropiere al olandezului a fost blocat de portarul Fernandez și meciul s-a încheiat cu scor alb, rezultat care o elimină pe UTA din competiție. 

Pentru elevii lui Mircea Rednic urmează partida din etapa 19 a Superligii, în deplasare la Politehnica Iași, vineri, de la ora 19:00.

Formații:

UTA: Kucher – Stolnik, Benga, Abeid – Rodrigues, Marku (Stahl 80), Carp, Dumitrașcu (Micovschi 54) – Fabry (Omondi 54), Cooper (Leidsman 54), Stanciu (R. Pop 54). Rezerve neutilizate: Iacob – Stroungis, Ekmekci, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic

Voluntari: Fernandez – Voican (D. Andrei 67), Paz, Andreș (Armaș 67), Aliji – Ricardinho, Crepulja, Rață (Cocian 78), D. Florea (Sigurjonsson 67) – Carnat, Nemec. Rezerve neutilizate: Mărgărit – A. Niță, Bozickovic, R. Popescu, Droppa. Antrenori: Ilie Poenaru și Marin Dună

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei-Satu Mare) – Alexandru Cerei (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare).

Camera VAR: Cătălin Popa și Romică Bîrdeș (ambii din Pitești)

Delegat de joc: Mihai Andrieș (București)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Recomandările redacției