Rusia organizează cel mai mare exerciţiu militar de la sfârşitul Războiului Rece

0
455
Un lansator de rachete Patriot poate fi vazuta in tabara de Instructie si Poligon de Trageri Sol-Aer de la Capu Midia, in timpul exercitiului militar romano-american, PATRIOT SHOCK V, desfasurat in Capu Midia, judetul Constanta, marti, 8 noiembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Autorităţile din Rusia vor organiza în luna septembrie cel mai mare exerciţiu militar de pe teritoriul său din ultimii 40 de ani, la care vor lua parte şi armatele din China şi Mongolia, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, conform Mediafax.
Exerciţiul militar va purta numele de Vostok-2018 (Est-2018) şi va avea loc în perioada 11-15 septembrie în mai multe regiuni din centrul şi estul Rusiei. La exerciţiu vor participa peste 300.000 de militari, peste 1.000 de aeronave militare şi două nave din flota Rusiei. Evenimentul militar din semptembrie va fi cel mai mare din ultimii 40 de ani. În anul 1981, Rusia a organizat un exerciţiu militar numit Zapad-81 (Vest-81), cel mai important de până acum.
„Din anumite puncte de vedere va semăna foarte mult cu exerciţiul Zapad-81, dar la o scară mult mai mare”, a declarat ministrul Apărării. Exerciţiul va avea loc într-o perioadă tensionată între Rusia şi ţările Occidentale, în contextul în care Administraţia de la Moscova este îngrijorată de o creştere nejustificată a prezenţei NATO pe frontul său de vest.
Îngrijorări vor apărea şi din partea Japoniei, care consideră Rusia o ameninţare din cauza intenţiilor de a-şi spori puterea în zona asiatică. Prim-ministrul japonez Shinzo Abe se va afla în Rusia în timpul exerciţiilor militare, pentru a participa la un forum economic în oraşul Vladivostok.
Totodată, autorităţile din Rusia au trimis mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfăşurare de forţe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.