Reprezentanții clubului UTA ne-au informat că s-a plătit grila de formare pentru Philip Otele, sumă în valoare de aproximativ 50.000 de euro, pe care clubul nostru trebuia să o achite către lituanienii de la Zalgiris Kaunas, club de la care nigerianul a venit la Arad în urmă cu un an. În urma plății acestei clauze, UTA are dreptul de a înregistra la FRF noile transferuri făcute în această iarnă: Willie Barbosa, Stefan Milosevic și Romario Benzar. Dinspre club am aflat că procedurile birocratice sunt în desfășurare și în ceea ce privește primirea tuturor documentelor necesare (carte verde, permis de muncă etc) există „optimism“ pentru rezolvarea situației tuturor noilor veniți până la ora meciului de duminică de la Craiova, asftel încât Laszlo Balint să-i aibă la dispoziție pentru meciul cu FC U. 1948.

Revenind la Otele, se pare că pentru acesta există interes atât din străinătate cât și din țară. Clubul israelian care a făcut în vara trecută o ofertă de cumpărare, refuzată atunci de UTA, i-ar fi oferit nigerianului un contract cu începere din vară, de când nigerianul devine jucător liber. Interesată de Otele, de mai mult timp, este și Rapid dar se pare că oferta giuleștenilor nu se apropie de cea din Israel. Pe fir însă a intrat mai nou și CFR Cluj, existând semnale că Dan Petrescu îl dorește pe Otele. Se vorbește chiar despre o ofertă pregătită de clubul din Gruia pentru achiziționarea imediată a jucătorului însă la fel de plauzibilă este și varianta în care CFR să semneze cu Otele un contract care să înceapă abia din vară, caz în care UTA n-ar lua niciun ban pe jucător. Și, ținând cont de experiența de anul trecut cu Roger, când Dan Petrescu l-a cerut insistent pe brazilian din iarnă pentru ca apoi să nu-l includă în lista jucătorilor înregistrați la LPF, este posibil ca patronul clujenilor, Neluțu Varga, să fie reticent în a mai plăti bani pentru un jucător ce poate fi achiziționat gratis peste 6 luni.

Și, dacă tot am pomenit de Roger, din informațiile noastre se pare că există discuții între părțile implicate, pentru o posibilă revenire a brazilianului la Arad, clubul clujean fiind deschis la o despărțire de fostul șeptar al UTA-ei, care nu pare să fie în grațiile lui Dan Petrescu, deși în acest sezon de toamnă a jucat destul de mult (33 de apariții în toate competițiile, 5 pase decisive dar niciun gol marcat).

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției