Legendarul Sir Bobby Charlton a murit azi, la 86 de ani, anunță presa internațională.

Fostul mijlocaș a fost un nume uriaș în istoria fotbalului englez și mondial. „ Cuvintele nu sunt de ajuns” , a scris Manchester United, clubul cel mai important din cariera sa, pe platforma X.

„Manchester United este în doliu pentru dispariția lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari jucători și cei mai iubiți din istoria clubului nostru. Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de persoane, nu doar la Manchester United și în Regatul Unit, ci și oriunde se joacă fotbal în lume.

Ultimii ani din viața legendarului fotbalist au fost complicați, după ce a fost diagnosticat în noiembrie 2020 cu demență. A lăsat naționala Angliei campioană mondială în 1966 cu un singur supraviețuitor, Sir Geoff Hurst, autorul hat-trick-ului din celebra finală cu Germania de Vest.

Fratele său, Jack, a murit la 85 de ani în iulie 2020, tot din cauza maladiei necruțătoare, iar fostul fundaș dreapta al selecționatei campioane mondiale, George Cohen, s-a stins în decembrie 2022, la 83 de ani.

„Cu regret anunțăm că Sir Bobby Charlton a murit în această dimineață. A murit în pace, înconjurat de familie. Familia lui ar vrea să mulțumească tuturor celor care au avut grijă de el, celor care l-au iubit și l-au încurajat”, a transmis familia lui Bobby Charlton.

Un sportiv legendar 

Bobby Charlton a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal și a fost numit Fotbalistul European al Anului în 1966. Bobby Charlton și-a petrecut aproape întreaga carieră la Manchester United, unde a devenit faimos pentru incursiunile sale în atac și pentru șutul puternic de la distanță.

În 1968, a fost căpitanul echipei Manchester United, prima echipă engleză care a câștigat Cupa Campionilor Europeni; în finala competiției, Charlton a marcat două goluri. Charlton a marcat mai multe goluri pentru Manchester United și naționala Angliei decât oricare alt fotbalist. Deține de asemenea recordul de prezențe în tricoul lui United. Este considerat de mulți ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

A fost numit cavaler al Imperiului Britanic în 1994.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției