Un bărbat în vârstă de 53 ani a murit luni noaptea după ce a fost înjunghiat de o vecină din cartierul Obor al oraşului Aleşd. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a declanşat o anchetă în caz, iar autoarea crimei, o localnică în vârstă de 41 ani, a fost reţinută.

Femeia şi victima ei au chefuit împreună luni seara, în locuinţa ei, însă petrecerea s-a terminat cu scandal. „În urma unui conflict spontan generat de consumul de alcool, suspecta i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit la nivelul hemitoracelui stâng, cu lezarea inimii şi pericardului”, se arată în informarea procurorilor. 

Victima nu a murit pe loc, spun surse din anchetă. Bărbatul a ieşit pe picioarele lui din locuinţă şi a căzut câţiva metri mai departe, la colţul casei, sub privirile unei alte vecine, care a crezut că e băut şi i-a anunţat copiii. „Aceştia l-au dus acasă şi abia acolo şi-au dat seama, noaptea, că e rănit. Leziunea a fost de aşa natură încât nu a sângerat, dar a avut hemoragie internă care i-a fost fatală. Copiii victimei au sunat la 112, însă nu s-a mai putut face nimic”, a explicat sursa citată. 

Autoarea crimei a recunoscut fapta comisă şi a fost reţinută marţi, la prânz, pentru 24 de ore, sub acuza de omor, urmând ca anchetatorii să decidă în acest timp dacă vor solicita alte măsuri preventive. 

Prin ordonanţa din data de 21.03.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor suspecta a fost reţinută pe o durată de 24 ore începând cu ora 12:00. Se continua cercetările de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, urmând a se lua măsurile legale care se vor impune.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale și luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Recomandările redacției