Un sat părăsit din Spania a revenit pe piața imobiliară la un an după ce a fost cumpărat de un om de afaceri care spune că nu mai poate să aibă grijă de el din cauza unor probleme personale.

Deși prețul cerut acum este aproape dublu față de cel cu care a fost cumpărat în 2022, este totuși foarte mic, comparabil cu cel cerut pentru o casă decentă.

Salto de Castro, din provincia Zamora, nord-vestul Spaniei, la graniță cu Portugalia, a fost cumpărat anul trecut cu 300.000 de euro de către un om de afaceri din domeniul construcțiilor, Óscar Torres Gallego.

Satul are 44 de locuințe, un bar, o biserică, o școală, o pensiune, un bazin de înot, terenuri de sport și cazarma abandonată a Gărzii Civile (poliția spaniolă), potrivit Forbes. Torres a elaborat un plan de restaurare a satului, situat în inima Rezervației Meseta Ibérica din patrimoniul UNESCO, intenția lui fiind aceea de a-l introduce în circuitul turistic. Chiar apucase să depună documentația la autotoritățile competente, dar s-a decis să-l scoată din nou la vânzare din cauza „problemelor personale”.

Prin urmare, Salto de Castro este din nou pe piață, însă la prețul de 580.000 de euro. Deja există câteva părți interesate. Romuald Rodríguez, de la Royal Invest, care îl reprezintă pe Torres în această tranzacție, a spus că s-au primit oferte din Arabia Saudită și Statele Unite. Tot el a explicat că prețul cerut acum este mai mare decât cel de anul trecut pentru că piața imobiliară a înregistrat și ea o creștere abruptă în Spania. Torres, actualul proprietar, este din Toledo și are afaceri în domeniul construcțiilor de peste 20 de ani. Urma să-și pună în aplicare proiectul din Salto de Castro în parteneriat cu un fond de investiții chilian. Satul a fost construit în anii 1940 pentru muncitorii care au construit barajul din apropiere. După terminarea lucrărilor, muncitorii și familiile lor au început să plece. Primii au părăsit satul în 1980, iar până în 1989 nu mai rămăsese nimeni aici.

Sursa digi 24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției