În urmă cu puțin timp s-a încheiat pe noul stadion din Sibiu, finala Cupei României, disputată între Sepsi și Universitatea Cluj. În fața a aproape 14.000 de spectatori, cele două echipe au oferit un meci de calitate bună din care a lipsit doar golul. Atât la finalul celor 90 de minute cât și după cele 30 suplimentare, tabela a arătat scorul de 0-0.

Episodul loviturilor de departajare a fost unul dramatic. Varga respectiv Chipciu au deschis seriile cu câte o reușită pentru fiecare echipă, după care Gorcea, portarul lui U, a apărat lovitura expediată de Rodriguez. Tescan și Ion Gheorghe au marcat apoi pentru cele două combatante după care a venit rândul „clujeanului“ Fernandes să rateze, luându-l la țintă pe Niczuly. Nebunia a continuat: după două transformări (Ștefănescu respectiv Nistor) au urmat două ratări (Aganovic respectiv Gomes). Tamas a transformat cel de-al șaptelea penalty pentru Sepsi după care Niczuly a parat lovitura expediată de Martic și, după 5-4 la lovituri de departajare, trofeul merge din nou la Sfântu Gheorghe.

Este a doua Cupă a României câștigată consecutiv de echipa din secuime, asta după ce mai jucase o finală și în 2020. Victoria din această seară a fost și un balsam pentru suporterii UTA-ei cărora le-a fost furată bucuria de a trăi o finală de Cupă jucată de echipa favorită. Reamintim că în semifinale, UTA a fost eliminată de Universitatea Cluj după un meci cu grave erori de arbitraj împotriva echipei noastre.

(foto: gsp.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției