Sfaturi practice – Curățarea cabinei de duș de calcar. Cum să o faci să arate ca nouă

0
150

De multe ori ne-am lovit de depunerile de calcar cauzate de apa dură În cazul în care și tu ai o cabină de duș acasă, cu siguranță ai întâmpinat această problemă, des întâlnită în mai toate casele.
Tocmai de aceea, ar fi bine să știi cum să procedezi, pentru că este nevoie de o curățare pentru cabina de duș. Pentru această operațiune o să ai nevoie de oțetul sau acidul acetic, însă și de bicarbonat de sodiu. Acesta va dizolva depunerile de calcar care s-au adunat de-a lungul timpului.
Pentru început, o să fie nevoie să umpli cu oțet un recipient cu pulverizator. După aceea, va fi necesar să pulverizezi oțetul pe toată suprafața cabinei de duș afectată de depune­rile de calcar și să lași acidul acetic să acționeze timp de zece minute. Următorul pas pentru o curățare a unei cabine de duș este să folosești un burete pe care să pui bicarbonat de sodiu și să freci foarte bine cabina. Bicarbonatul va acționa ca un abraziv, în timp ce oțetul va dizolva petele de apă dură și depunerile de săpun.
La final, va fi nevoie să clătești geamul cu apă de la duș, iar apoi să îl ștergi folosind o lavetă din microfibră. Pentru rezultate excepționale ar fi bine să folosești și un produs pentru curățarea geamurilor. Mai poți folosi și o lămâie pe care să o tăi pe jumătate. După aceea, presară bicarbonat de sodiu pe aceasta și freacă temeinic geamurile cabinei de duș. Acidul din lămâie reacționează cu bicarbonatul de sodiu și în urma acesteia va ieși o spumă. Nu te speria, pentru că nu îți va face rău.
După o curățare pentru cabina de duș, unii experți recomandă să folosești un pic de ulei esențial de lămâie cu ajutorul căreia să ștergi geamurile cabinei. Pe lângă faptul că aceasta va mirosi foarte frumos, uleiul va împiedica apa să se mai depună pe geamurile cabinei.
Cea mai simplă metodă de a îți menține cabina de duș curată este să o ștergi după fiecare folosire. Petele de apă dură apar după ce picăturile de apă se usucă, așa că cea mai bună metodă este de a preveni uscarea picăturilor. De asemenea, o dată pe lună ar fi bine să repeți operațiunea de curățare, pentru a te asigura că vei îndepărta toate depunerile care pot apărea de-a lungul acestei perioade.
Sursa: cumsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.