O adevărată legendă a muzicii, cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani.  Artista s-a stins în Elveția, după o lungă suferință.

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, au spus reprezentanții ei într-un comunicat.

În ultimii ani, artista, cunoscută pentru hituri ca „The Best” și „What’s Love Got to Do With It”, a suferit o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Ea a cunoscut faima alături de soțul Ike în anii 1960, cu cântece precum „Proud Mary” și „River Deep, Mountain High”, scrie BBC. Ea a divorțat de abuzivul Ike în 1978 și a obținut un succes și mai mare ca artist solo în anii 1980.

Supranumită Regina Rock ‘n’ Roll-ului, Tina Turner a fost recunoscută pentru spectacolele sale pe scenă pline de energie. Ea a câștigat opt premii Grammy și a fost inclusă în Rock ‘n’ Roll Hall of Fame în 2021 ca artist solo, după ce a fost inclusă pentru prima dată alături de Ike în 1991.

La introducerea ei, Hall of Fame a remarcat cum ea „a extins ideea cândva limitată a modului în care o femeie de culoare ar putea cuceri o scenă și să fie atât o putere, cât și o ființă multidimensională”.

Tina Turner a jucat, de asemenea, în filmul Mad Max Beyond Thunderdome din 1985 – care a inclus un alt hit al ei, „We Don’t Need Another Hero” – și în opera rock Tommy din 1975 a trupei The Who, în rolul Acid Queen. Și-a găsit fericirea alături de cel de-al doilea soț al ei, directorul muzical german Erwin Bac.

Vedetele mai tinere care și-au simțit influența includ Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae și Rihanna.

THE BEST: https://www.youtube.com/watch?v=GC5E8ie2pdM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției