În cursul serii de ieri, 01.03.2024, la orele 20:31, un apel la dispeceratul Poliției Locale sesiza că aproximativ 10 persoane realizau grafitti în zona străzii 6 Vânători, pe gardul de antifonare și protecție al SNCF.
În timpul ce legitimau și verificau persoanele respective, polițiștii locali deplasați la fața locului au fost abordați de un individ care a descins dintr-un autoturism Jeep cu număr de Hunedoara ce parcase în spatele autospecialei de serviciu. Bărbatul le-a comunicat membrilor patrulei că are probleme și că trebuie să-l ajute deoarece, altfel, vor muri oameni sau se se automutilează.
Unul dintre polițiștii locali a intrat în dialog cu el în timp ce respectivul se deplasa către gardul pe care fusese desenat grafitti, agitând un satâr de dimensiuni medii. În interiorul autoturismului Jeep se afla un câine periculos metis cu rasa amstaff, respectivul deținând, totodată, o vestă anti înjunghiere și o macetă.
În cursul discuției avute cu polițistul local care s-a oferit să îl ajute, tânărul s-a urcat pe plafonul mașinii de teren, după care a aruncat barda și a acceptat să se coboare. La sosirea echipajelor chemate în ajutor de cel de-al doilea polițist local, persoana A.M.A., cu domiciliul în Deva, a fost încătușat și predat pe bază de proces verbal Poliției Municipiului Arad, pentru continuarea cercetărilor.
Câinele a fost preluat de lucrătorii de la Gospodărirea Comunală solicitați de polițiștii locali care, prin exercitarea propriilor atribuții, i-au aplicat individului o amendă de 500 de lei, conform , art.2, pct.25 din Legea 61/1991 pentru sancționarea unor fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției