Necaz mare la pesedeul arădean, unde o domnişorică de viitor a fost rănită în amorul propriu din cauza misoginismului necruţător al unor colegi roşii… de invidie pe succesul tinerei.
Şopârla noastră a asitat siderată (fiind şi ea o feministă convinsă) la şe­dinţa festivă a pesediştilor organizată duminică la Pecica, cu ocazia Zilelor Oraşului Pecica. O şedinţă la care domnişorica noastră, o distinsă brunetă, cadru universitar, cu alte cuvinte persoană importantă, nu spui cine, cu influenţă mare la conducerea PSD, a fost tratată cu indiferenţă de colegii invidioşi. Deşi se aştepta să stea la prezidiu, domnişoara noastră de perspectivă n-a găsit loc nici măcar în primele rânduri, fiindcă unii din PSD Arad, simpli vicepreşedinţi, simpli consilieri judeţeni, simpli directori, şi-au permis să ocupe toate lo­curile, iar biata fată a trebuit să asiste la şedinţă din capătul sălii, un lucru sub demnitatea unei persoane cu asemenea influenţă în partid. Iar ca lucrurile să fie clare, adicătelea că a fost un atac brutal şi misogin la adresa domnişoricii, colac peste pupăză, când i-au anunţat prezenţa în sală, ca o persoană importantă care este, în loc de doamna, cel cu microfonul a zis domnul. Vai, cât misoginism, adică să nu aibă încredere domnu că în partid mai pot exista şi doamne importante.
Păţania cu sexul greşit a enervat-o atât de tare pe domnişorică, încât şi-a luat poşetuţa şi a plecat val-vârtej de la eveniment, uitând şi de Pita de Pecica şi de ceaunele cu tocăniţă, care dădeau în clocot. În zadar au căutat-o colegii de partid prin mulţime, în speranţa că vor putea să-şi ceară scuze pentru neplăcerile provocate. Domnişorica a fost de negăsit, iar şopârla noastră a văzut-o cu ochii ei cum a plecat roşie de furie, bombănind ceva nu prea ortodox la adresa organizatorului, care cică n-ar fi fost prea breaz şi ar fi dat lucrurile peste cap, neştiind care sunt persoanele importante prezente la eveniment.
Cică întâmplarea nu a rămas fără urmări, iar după lungi dezbateri în partid s-a ajuns la concluzia ca la următorul eveniment să se stabilească din timp cine unde stă şi să se transmită o hârtie oficială cu participanţii, cu nume, sex, funcţie etc. pentru ca persoanele importante din PSD Arad, cum e şi bruneta noastră, să nu mai fie făcute de râs de faţă cu toţi ţăranii.

Recomandările redacției